Rendszeres olvasók

2008. szeptember 3., szerda

Tarka pulcsi eleje

Mivel még nyaraltunk amikor Csíkoska elkészült, és nagyon köthetnékem volt, azokból a fonalakból elkezdtem egy bébi pulcsit. Úgyis kíváncsi voltam, hogy mutat a tarkaság a pulcsin, ha 3 színnél többet használok. Pici pulcsit kezdtem kötni, mert csak a mintát szerettem volna kipróbálni, gazdája meg úgyis lesz előbb-utóbb a bébipulcsinak :)


Elejét 40 szemre kezdtem, 5,5-es körkötőtűvel.
10 sor (3cm) váltakozó színű lustakötés után elkezdtem kialakítani a foltokat, ötletszerűen válogatva a fonalakat, kötöttem egy színnel 10-15 szemet, aztán új színt raktam mellé. A fonalak váltáskor mindig keresztezték egymást, így nem lett lukas a két szín között. Így néz ki a keresztezés hátulról :A nyakkivágást 22 cm-nél kezdtem el. Arányosan, hogy a végén már csak 10 szem maradt mindkét vállánál, akkor aztán egyszínű fonallal 1síma-1fordított passzét kötöttem, nem csak a nyakkivágáshoz, hanem mind a két vállánál is.

A pulcsi szélessége 23 cm, magassága 26 cm lett,ez ahogy számolom kb 62-68-as méretnek (3-9 hónapos korukban hordtak az enyémek ekkorát)fele meg.
Megjegyzés küldése