2011. augusztus 26., péntek

MIX, avagy miket csináltam, amíg el voltam veszve ?

Egy biztos, fényképezni nem fényképeztem.... és a netre sem tettem őket. A Netnyúz-Battonyával és főiskolai tanulmányaimmal voltam elfoglalva főképp, és persze még a család, a kert, meg a háztartás, meg némi pluszmunka... szóval csak a szokásos, ami mindenkinek lenni szokott.
Persze azét kötöttem is... főleg a vonaton útban a suliba és vissza.... de a vonaton összevarrni nem lehet, így most van jópár összevarratlan dolgom, amik rám várnak.
Íme a készek :
Még a tavasszal készült ez a mellény (vagy mi) Rékának a már közzétett enyém mintájára - de mivel nem volt itthon már struktúramintás fonalam, így venni kellett a Lidl-ben hozzá - vagyis a fonalfalóba nem számít bele, amúgy 295 grammos :


Ez pedig itt életem első kendője, és egyben első blokkolása - egy Toscana Barkás bambuszfonalból, amit szintén újonnan vettem - vagyis nem számít a fonalfalóba. A mintát Ercsu ötlötte ki, akinek minden elismerésem ezért, tényleg nagyon szép lett, és szerettem kötni is. 172g fonal kellett hozzá.


És a suliba-és vissza útközbeni kötéseim közül amelyek már össze vannak varrva :
Hullámmintás bébipulcsi (ennek már 2 nagyobb tesója is van itt a blogon). Sportimo fonalból készült - és beszámít a fonalfalóba, 102g:

...egy zöld-fehér csíkos bébipulcsi, szintén régi Sportimóból :

Ezeknek a bébi pulcsiknak még nincsenek gazdái, egyszerűen csak azért kötöm őket, mert szeretek kötni, és a vonaton pláne melegben nem jó nagy pulcsikat kötni, csak pici könnyen eltehetőt és elővehetőt. Fent vannak a Meskán, hátha valakinek megtetszenek, vagy ha netán mégsem előbb-utóbb úgyis születik baba a családban vagy a baráti körben, mint ahogy volt is már amit elajándékoztam barátnőm kislányának Emmának :
 Ez a második Elmós pulcsi, amit kötöttem - szintén régi Sportimo fonalból készült és 135g. Szeretem a Sportimót - az első Elmo pulcsit 2008 óta hordja Dorci, most kezd neki rövid lenni az ujja, lassan már kinövi, de a pulcsin nem is látszik még, hogy már 3 éve hordja, semmi szöszösödés, semmi kinyúlás....

Ez a narancssárga-sárga pillangós bébikardigán is az én művem (102g-beszámít), sőt a színben hozzáillő süthető gyurma gombokat is én készítettem hozzá :

...ez itt  pedig egy újszülött sapi horgolt virág dísszel 14g és beszámít:




...ez itt egy hajós pulcsi (106g-beszámít), amikor készítettem biztos már a nyárról ábrándoztam:
....egy sapi - 69 g és beszámít :
4 db ilyen és ehhez hasonló telefontartó geocaching ajándéknak és magamnak (összesen 25g és beszámít) :





Nagyjából ennyi jutott most eszembe....

E bejegyzés végeredménye :
Fonalfalóba beleszámít : 102g+128g+135g+102g+14g+69+106+25=681g
Nem számít bele : 295g +172g=467g

Fonalfalóban augusztus 20. előtt közzétett :  628g
Fonalfaló (közzétett+mostani) összesen : 1309 g

Hát így állok most, jöhet az újabb menet - úgy néz ki szeptember 1-től.

Ja, és ahogy ígértem, én is ajánlok fel fonalat a fonalfalóra ajándékként, ezt a csomag Fontanát - pont olyan, mint amiből itt feljebb a kék sapi is van :





2 megjegyzés:

Macus írta...

Látszik, hogy nem tétlenkedtél. Szépeket kötöttél.

Kormica írta...

Köszi :)

Dorci felülről kötött pulcsija

A tavaly befejezett pulcsim megtetszett a legkisebb (16) lányomnak is, ezért kötöttem neki is egyet az általa választott fonalból és kicsit ...