Rendszeres olvasók

2016. december 18., vasárnap

Titokbarát bagoly


Dorci kitalálta, hogy a Titokbaráton egy baglyot szeretne ajándékozni egyik kedves osztálytársának. A minta a mi baglyunk mögött látható lila alvós bagoly volt, a képet Dorci kereste ki, én pedig elkészítettem.

A Titokbarát a sokhelyen ismert "húzzuk ki egymás nevét és készítsünk annak télapócsomatgot" játék felturbózott változata, ahol a kijelölt napon átadandó ajándék mellé még addig a napig csempésznek is a kihúzott személynek ajándékot a gyerekek, pl. csokit, szaloncukrot, egy-egy rajzot, saját készítésű kifestőt, stb. Nagyon izgazmas, ahogy látom, mert közben nyomoznak és találgatják, hogy ki kit húzhatott és ki csempészhette a másiknak ezt vagy azt. Szóval hetek óta nagy az izgalom nálunk a negyedik osztályban, és holnap délelőtt végre megoldódnak a rejtélyek :)

Mivel eddig csak kötött "plüsst" készítettem, azt is a múlt hónapban mutatott Emma macical együtt összesen kettőt, így elmondhatjuk, hogy ez a bagoly az első ténylegesen be is fejezett amigurumim :)
Nagyon szerettem csinálni... közben Réka lányom már mondta, hogy ő is szeretne ilyet, Dorcinak rókára fáj a foga, Gyuszónak farkasra, Gabiról pedig tudom, hogy katicát szeretne....  Mami meg egy Emma 2 macit :) , és Petrát, Zsófit, Dettit, Zoét, Kárment, Maját, stb. még meg sem kérdeztem :)


Mindenesetre Dorcinak nagyon tetszett :) Persze nem egyik napról a másikra készült el a bagoly, és Dorci amíg türelmesen várakozott maga is készített a bagolynak egy párt, egy cuki zoknibaglyot Teljesen egyedül csinálta, mert ő ilyen ügyes. Azóta már egy zoknihóembert is készített, mire én befejeztem.
A baglyok bekerültek az odujukba amit szintén Dorci készített Gyuszó segítségével.

Az odu belseje ki van tömve minden földi jóval :) amit a baglyok és a télapó őríznek.

A bagoly darált szivaccsal van kitömve és kitömve 43 gramm.
Megjegyzés küldése